HomeArab kecskeragu

 

E-mail: info@kecske.hu   -  Telefon: +36 30 2 155 214  -  Web: www.kecske.hu 

Recept 3-4 személyre.

Hozzávalók:

60-70 dkg kecskecomb
35-40 dkg sárgarépa
4 db tölteni való paprika
4-5 krumpli
3 nagy gerezd fokhagyma
bors, só
kávéskanálnyi gyömbér
3 csipet rozmaring
1 csipet citromfű
2 csipet majoranna
3 csipet curry
2 csipet kukuma
3-4 levél bazsalikom
1 csipet köménymag

Elkészítése:

A húst kockákra daraboljuk, a paprikát karikákra szeljük a sárgarépát hosszában vágjuk, 4-5 cm hosszúra, de lehet akár karikára is. Minden alapanyagot, fűszert beleteszünk a cserépedénybe, félig feltöljük vízzel, elkeverjük és 180-190 fokon 160 percig fedve sütőbe helyezzük. Félidőben jól megkeverjük.
A két óra leteltével egy kis parmezánt reszelünk rá és tejszínnel sűrítjük. Megkeverjük, majd 10-15 percig állni hagyjuk tálalás előtt. Nokedlivel kínáljuk.