HomeBlog

Blog

 

E-mail: info@kecske.hu   -  Telefon: +36 30 2 155 214  -  Web: www.kecske.hu 

Eladó kecskéink!

Published in Kecske vasárnap, 14 szeptember 2014 09:35

Kecske volt a fődíj az ifjú matekzsenik versenyén

Published in Kecske vasárnap, 25 máj. 2014 07:13

Ifjú matekzsenik vették birtokba a Református Gimnáziumot és az épület előtt a főteret. A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány pénteki (május 23.) versenyére ezúttal a vártnál is többen jelentkeztek. A Kecske Kupán idén több mint 140 csapat, mintegy 400 diák mérte össze tudását, a fődíj pedig egy kis kecske volt.

Olvasd tovább...

Komondor

Published in Kecske szerda, 21 máj. 2014 18:52

Ha kedvelitek a magyar fajtákat, látogassátok meg a segítségünkkel készült komondor honlapot!

komondor-kiskutya

A Gran Paradiso kecskéi

Published in Kecske csütörtök, 09 január 2014 05:26

kecskek-a-falon

 

A 19. század elején az alpesi kőszáli kecskék létszáma az intenzív vadászat okán drámaian lecsökkent. Vadászták őket sportból (soha nem tudtam megérteni, hogy az ilyen, értelmetlen gyilkolászást miért kell „sport”-nak nevezni), és azért, mert úgy vélték akkoriban, hogy a kecskék egy kis kereszt alakú csontja megvédi őket az erőszakos haláltól. (Ezeknek az embereknek az utódai ma minden bizonnyal éjszaka, a tévé előtt kuporogva a távgyógyítókat hívogatják emelt díjjal.)

Mindenesetre 1856-ban a területet Gran Paradiso Park néven védetté nyilvánították, megóvva így az állatokat a kipusztítástól – akkor már csak nagyjából 60 példány élte túl a talizmán-fetisisztákat. Ez volt Olaszország első nemzeti parkja, mely egyébként Piemont és Aosta-völgy régiók határán található, a francia határ mentén, az Alpokban. A határ túloldalán, Franciaországban terül el a Vanoise Nemzeti Park, és így, mivel a két park összeér, ez Európa legnagyobb kiterjedésű védett területe. A park területén többek között 57 gleccser is található, és néhány duzzasztógát:

Olvasd tovább...

 

Decemberben közel 3200 gazdálkodó több mint 46 millió forintnyi támogatást kap az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott juh és kecske állatállomány elektronikus jelölés támogatása keretében.

A támogatás normatív jellegű, állatlétszámtól független és degresszív, tehát összege az öt év alatt fokozatosan csökken. Míg a 2012-ben gyártott és beszerzett eszközök után 0,61 euró járt, most a 2013-ban gyártott és beszerzett egyedi jelölőeszközökre már csak 0,40 eurót kaphatnak az állattartók.

Olvasd tovább...

Nehéz idők

Published in Kecske kedd, 05 november 2013 12:58

Lasssan sikerült megoldanunk az átmeneti problémákat, ami veszélyeztette kicsiny gazdaságunk további fennmaradását. Megtaláltuk azokat, akikkel közösen folytatjuk tovább...

Reményeink szerint minden újra sínen van. Köszönöm, azoknak akik megosztották a facebook bejegyzésem.

Úgyhogy előre!

Tömbszappan

Published in Kecske szombat, 26 október 2013 06:18

Megérkezett a tömbszappan forma és a szappanvágó kés igy már a hagyományos szappanforma is a "kollekcióba" kerülhet.

Néhány színezék, kozmetikai pigment és rózsaszin agyag.... 

Gyorsan egy képet amig ilyen szép tiszta:) 

 

szappancucc

Kecsketejes szappan

Published in Kecske csütörtök, 24 október 2013 13:21

Elkészültek az első kecsketejes szappanjaink. 

Részletek a linken: http://kecske.hu/kecsketejesszappan

 

kecsketejesszappanok

Ellopták Briant, a betanított birkát és egy kecskét

Published in Kecske szerda, 23 október 2013 06:11

Kedd délelőtt került ki a Facebookra egy felhívás: a képen egy birka és egy kecske szerepel, valamint egy szétvágott kerítés. A szöveg szerint az állatokat a budapesti XX. kerületi Mártírok útjáról lopták el, a tulajdonos visszavásárolná az állatokat, sőt még jutalmat is fizetne értük.

Olvasd tovább

 

Több pénzt jut a juhokra és a kecskékre

Published in Kecske kedd, 22 október 2013 18:57

Az idén mintegy 5,7 milliárd forintnyi támogatást biztosít a Vidékfejlesztési Minisztérium 5 jogcímen a juh- és kecsketartó gazdálkodók, a Vidékfejlesztési Minisztérium szerint ezzel van esély az állatállomány további növekedésére. (Az elmúlt években hosszú idő után újra növekedni kezdett a kecskék és a juhok állománya Magyarországon.) 

Olvasd tovább