HomeKecskegulyás

 

E-mail: info@kecske.hu   -  Telefon: +36 30 2 155 214  -  Web: www.kecske.hu 

Hozzávalók 4-5 személyre.

50 dkg kecskelapocka
3 ek. olaj
2 db vöröshagyma
2 ek. pirospaprika
1 kávéskanál só
70 dkg krumpli
2 sárgarépa
1 fehérrépa
3-5 dkg zeller
3 ek. lecsó
2 gerezd fokhagyma
köménymag, petrezselyemzöld

Elkészítés:

A kecskelapockát kissebb kockákra vagdaljuk, majd megmossuk. Az apróra vágott hagymára olajat locsolunk, majd rátesszük a kecskehúst. Fedő alatt pároljuk. Közben időnként kevergetjük, amíg a saját leve el nem fő. Meghintjük a paprikával, sóval, majd felengedjük 2,5 liter vízzel és a húst puhára főzzük. Hozzátesszük a kockára vágott zöldséget, a lecsót, megfűszerezzük és egybeforraljuk. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott krumplit, majd készre főzzük. Tálaláskor izlés szerint meghintjük a petrezselyemzöldjével.