HomeKecskepörkölt

 

E-mail: info@kecske.hu   -  Telefon: +36 30 2 155 214  -  Web: www.kecske.hu 

Hozzávalók 4 főre.

2 kg kecskehús
5 db vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
1 ek örölt paprika
3 zöldpaprika
2 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
cseresznyepaprika izlés szerint
2-3 kávéskanál só
3 dl kecskepáclé
1-2 dl száraz vörösbor

Elkészítés:

A kecskhúst 1-2 napig pácoljuk, majd izlés szerinti méretre feldaraboljuk. A szalonnát kisütjük, és a feldarabolt hagymákat megpirítjuk benne. Megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kecskehúst valamint a fokhagymagerezdeket, majd jó alaposan összekeverjük. Lassú tűzön pirítjuk, és az elpárolgott víz helyett száraz vörösbort adunk hozzá. Hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát majd megsózzuk. Hozzáadunk izlés szerint egy kevés cseresznyepaprikát. Lassú tűzön puhára főzzük.